Urfalılardan çarpıcı seçim ve aday yorumu! "Erdoğan'ın ekmeğini yiyorlar"

TAKİP ET

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte Türkiye geneli çalışmalar devam ederken, Şanlıurfa'da da çalışmalar devam ediyor. Şanlıurfa'da yaşayan vatandaşlara yerel seçimlerle ilgili soruları sorduk. Vatandaşlar birbirinden farklı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

31 Mart yerel seçimlerine aylar kala Şanlıurfa’da adaylar yavaş yavaş belli olmaya başlıyor. Adaylık için başvuruda bulunan kişiler, şimdiden seçim çalımlarına başladı. Aday adayları seçim vaatlerinde bulunmaya başladı.

Urfa Değişim Mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, seçimle ilgili düşüncelerini ifade etti. Vatandaşlar, belediyedeler de torpil işlerine son verilmesini istedi. Ayrıca Şanlıurfa’nın çevre illere göre geride kaldığını, Şanlıurfa’nın sahip olduğu tarihi değerler ve kültürel özelliklerinin korunmadığını söyledi.

Şanlıurfa’da yüksek elektrik ve su faturaların olduğu bilgisine yer verildi. Mevcut belediye başkanlarının çalışmaların yetersiz olduğu ve eski belediye başkanlarının daha iyi çalıştıklarını ifade edildi.

Kimi vatandaşların mevcut belediye başkanlarının tekrar görmek istediklerini söylerken, kimi vatandaşların ise değişim şart olduğunu anlattı.

“MEVCUT BELEDİYE BAŞKANLARINDA GÖRDÜĞÜM TEK ŞEY HAVA ATMAKTIR”

Yerel seçimlerde Şanlıurfa’da aday olan isimler hakkında konuşan Mahmut Yeşiltaş, “Yerel seçimlerde şu ana kadar oy kullandım ama bundan sonra kullanmama kararı aldım. Ben Saadet partiliyim ama AK Parti'ye geçtim fakat Gazze’den dolayı AK Parti’den de soğudum. Kaliteli düzgün bir isim olursa parti fark etmezsin oyumu aday olan şahsa veririm. Açıklanan listelerde pek böyle hoşumuza giden isimler olmadı. Mevcut belediye başkanlarında gördüğüm tek şey hava atmaktır. Mesela bir ağaç dikseler bile onlar onun havasını bile atıyorlar” dedi.

“TEK İSTEĞİMİZ ŞANLIURFA'DA TORPİL İŞİNİN KALKMASIDIR”

Şanlıurfa’da çalışmaların yetersiz olduğunu ve belediye binalarında okuması yazması olmayan kişiler bilgi işlemde çalıştığını iddia eden İbrahim Yıldız, “Sayın Zeynel Abidin Beyazgül nasıl söyler İstanbul büyükşehir belediye başkanı gelsin bizim yollarımıza baksın. Yaptıkları mahalleler ve yollar ortada. Bağlarbaşı’nda doğalgaz çalışmaları olmuş ama her yer harap içinde. Önce gelip onları düzeltsin ondan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesine laf söylesin. Şanlıurfa ile Gaziantep arasında bir buçuk saatlik yol var ama yine Antep'e de Urfa’ya da bakın arada dağlar kadar fark var. Sadece 2011 yılında iyiydi ondan sonrası yok. AK Parti giderse iyi olur. Yeter artık 20 yıldır onlar yönetiyorlar değişim şarttır. Tek isteğimiz Şanlıurfa'da torpil işinin kalkmasıdır. Belediye binalarında okuması yazması olmayan kişiler bilgi işlemde çalışıyor” açıklamasında bulundu.

SADECE RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN EKMEĞİNİ YİYORLAR

Mevcut belediye başkanlarından memnun olmadığını ve daha önce Şanlıurfa’da belediye de en iyi hizmeti yapanların; Ahmet Bahçıvan, Fevzi Demirkol ve Ahmet Eşref Fakıbaba olduğunu söyleyen Mahmut Bıçkın, şunları söyledi:

“Şanlıurfa'da Ak Parti kazanır onun dışında kazanacak bir parti yok. Bunun sebebi de Ak Partinin Türkiye yaptıkları ve yapacaklarıdır. Bugün ekonomi kötü ama genel olarak dünyada ekonomi kötüdür. Belediye başkanlarının değişmesini tabii ki istiyoruz. Şanlıurfa’da 4 belediye başkanının da hizmet etmediğini görüyoruz ve bunun en iyi örneğini sel felaketinde gördük. Oyumuzu AK Parti'ye vereceğiz ama Ak Parti’de çıkaracakları isimleri gözden geçirsinler. Geçmişteki belediye başkanları ile ve şu anki belediye başkanlarını kıyasladığımızda, şu ankilerin herhangi bir çalışma yapmadığını görüyoruz. Bunlar sadece Recep Tayyip Erdoğan'ın ekmeğini yiyorlar.

“EN İYİ HİZMETİ YAPANLAR: AHMET BAHÇIVAN, FEVZİ DEMİRKOL VE AHMET EŞREF FAKIBABADIR”

 Şu ankilerin hiçbiri Ahmet Eşref Fakıbaba ve Fevzi Demirkol gibi olamadı. Bu seçimleri Fevzi Demirkol’un mutlaka kazanması gerekiyor. Çünkü Şanlıurfa kendi öz çocuğudur. Daha önce de Şanlıurfa'ya yaptığı hizmetler göz önünde. Hiç kimseyle ticari herhangi bir kötü ilişkisi olmamıştır. Nihat Çiftçi’ den memnun değiliz. Belediye başkanlığı yaptığı dönemde hiçbir çalışmasını görmedik. Şanlıurfa'da belediye en iyi hizmeti yapanlardan biri de Ahmet Bahçıvan, Fevzi Demirkol ve meşhur Ahmet Eşref Fakıbabadır “sözleri ekledi.

KİMSE MEMLEKETLE AŞKIYLA GİDİP O KOLTUKLARDA OTURMUYOR

Ak Partiden memnun olan ve şu anki mevcut belediye başkanlarını tekrar görmek isteyen Mehmet Şerif Cengiz, “AK Parti’den memnunuz ve mevcut adayların tekrar seçilmesini istiyoruz. Şu ana kadar adaylar tam belli değil ama AK Parti’de herkesi kolay kolay aday yapmaz. Aday olacak olan kişiyi her türlü araştırır ondan sonra aday eder. Baktığımızda hepsi gayet iyiler ama oraya gidenler yolunu bulmak için gidiyorlar. Kimse memleketle aşkıyla gidip o koltuklarda oturmuyor. Elinden geldiğince ufak ufak kırpar” şeklinde konuştu.

“EN İYİ HEDEP'TİR”

Şanlıurfa’da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisini (HEDEP) görmek isteyen ve ismini vermek istemeyen vatandaş, “Aday olanlar hepsi aynı, Şanlıurfa’nın halini görüyorsunuz. Şu an herhangi bir çalışma yok. En iyi HEDEP' tir. HEDEP olsa çalışma da olur her şey daha güzel olur. Bunun dışındakiler halka hizmet yerine hepsi kendi ceplerine bakıyorlar” ifadelerini kullandı.

ŞANLIURFA, 50 YIL GERİDEN GELİYOR

Şanlıurfa’nın diğer illere göre geride kaldığını ifade eden Mehmet Fetih Göktepe, “Şanlıurfa, Türkiye geneli diğer illere göre 50 yıl geriden kalmış. Öyle bir isim gelmesi lazım ki bu şehri 50 sene ileri götürsün. Şanlıurfa, tarihin sıfır noktası, peygamberler şehri, kültürün ve gastronominin merkezi ama maalesef bizim yöneticilerde bir iş yok. Bunu söylediğin zaman da bazı kesimlerin zoruna gidiyor. Memlekete kim hizmet edecekse o gelsin. Mesela şu Karakoyun deresine bakın atıl vaziyette. Bir de Eskişehir'e Antep'e bakın orada sular gürül gürül akıyor. Bunlar neden Şanlıurfa'da yok? Çünkü burada bunları yapacak kapasite yok. Biz gidip uzaydan mı Antep'ten mi Kayseri’den mi belediye adaylarını getirelim” diyerek yöneticileri eleştirdi.

ÜNİVERSİTELİ GENÇLER SOKAKTA İŞSİZ OLARAK GEZİYORLAR

Göktepe, “Parası olan belediye başkan adayı oluyor” diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Ben şu anki aday olan hiçbirine oy vermeyeceğim ve aday olan hiç kimseyi beğenmiyorum. Benim yaşım 78, hiç kimse bu şehrin taşı üstüne taş koymadı. Bu işler böyle duvarı yontmakla olmaz önemli olan şehre hizmet etmektir. Şanlıurfa'da 63 ringini ücretsiz yapmışlar ama bunu yapmak yerine suyun fiyatını, emlak vergilerini düşürebilirler yani vatandaşa yardımcı olacak hizmetler yapılabilir. Baktığımızda üniversiteli gençler sokakta işsiz olarak geziyorlar. Herkes kendi akrabasını ve yakınını işe koyuyor öbür garibanlar işsiz kalıyor.  Parası olan belediye başkan adayı oluyor. Son olarak da kim bu şehre faydalı olacaksa o adaylığını koysun.”

“MEVCUT BELEDİYE BAŞKANLARININ GİTMELERİNİ İSTİYORUZ”

Şanlıurfa’da çalışmaların olmadığını, elektrik ve su faturalarını ödeyemediğini altını çizen İlyas Karakuş, “Biz yerel seçimlerden şu anki mevcut belediye başkanlarının gitmelerini istiyoruz. Çünkü herhangi bir çalışmaları yok. Şanlıurfa’da iş ve herhangi bir bakım yok. Mevcut belediye başkanları ile gelecek olanlar hepsi aynı yani al birini vur ötekine meselesi. Ev kiram geçen yıl, yıllık olarak 10 bindi bu sene 45 bin oldu. Borçla harçla ödedim o kirayı. Şu an 4 tane elektrik faturam var ve hiçbirini ödemedim çünkü ödeyemiyorum. Ben bunların hepsini belediye, sosyal yardıma ilettim ama hiçbir konuda yardımcı olmadılar. İş konusunda da birçok yere başvurdum ama geri dönüş olmadı” bilgilerini paylaşarak yaşadığı mağduriyeti anlattı.

“BELEDİYE BAŞKANLARINDAN MEMNUNUM “

Bazı kesimlerin belediyeden memnun olduğunu fakat kimi vatandaşlarında memnun olmadığını kaydeden Halit Örgen, “Bazılarının belediyeden memnun ama bazıları memnun değilim diyorlar. Adamlar harıl harıl çalışıyorlar ama yine de inkâr ediyorlar. Bazıları fakir fukarayı yemek dağıtıyorlar buzdolabında tut halılara kadar yardım ediyorlar, insanlara ama yine de inkâr ediyorlar. Ben kendilerinden razıyım herkes kendi sütü kadar konuşur. Bazıları torpil yapıyorlar akrabalarını işe alıyorlar diyorlar o da onların günahına. Şu anki mevcut belediye başkanlarını ben tekrar görmek istiyorum” diye konuştu.

urfahaberleri zeyneladibinbeyazgül şanlıurfa