Urfalıların ilk tercihi hamsi oluyor

TAKİP ET

Daha önce fazla balık tüketilmeyen Şanlıurfa'da son zamanlarda en fazla tercih edilen et ürünleri arasında bulunuyor. Önceki yıllara oranla balık tüketimi de arttı. Balık tüketiminde en fazla ise hamsi tercih ediliyor.

Bir yandan tatlı su balığı öte yandan deniz balıkları. Şanlıurfalılar son zamanlarda yetişme ortamına göre iki çeşidi de tercih ediyor. Deniz balıkları ile tatlı su balıkları arasında lezzet farkının olduğunu belirten balık satıcısı  Behçet Sili, deniz balıklarına daha fazla talebin olduğunu vurguladı.







'Hamsiye talep daha fazla'

Balık ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Behçet Sili, "Şanlıurfalı, deniz balıkları başta olmak üzere balığa alıştı. Şu an balık tüketimi iyi. Genele bakacak olursanız, beklenen seviyede değil. Fakat ortalama olarak şu anda iyi. Rağbet gören balıklara bakacak olursak, başta hamsi olmak üzere palamut, istavrit, çupra ve levrek en fazla ilgi gören balıklarımız arasında bulunmakta. Vatandaşlarımız en fazla bu balıklara şu anda ilgi göstermekte. Bununla birlikte bazen tezgahlarımızda bulunan ton balıklarına da yoğun ilgi gösteriliyor." dedi.



 



'Tatlı su balıkları tüketilirken dikkat edilmeli'

Deniz balıkları ile tatlı su balıkları arasındaki farka dikkat çeken Sili, "Bu iki balık arasında, ilk söylenecek olan lezzet farkı. Balığın dayanıklılık farkı, tuz farkı var. Vatandaşlar özellikle tatlı su balıklarını tüketirken dikkatli olmalılar. Çünkü özellikle bölgemizde tatlı su balıkları kanallarda yaşayan bir balık türüdür. Bu balıkların içerisinde de itici bir koku vardır. Bu koku da zaten balığı aldığınız zaman bunu hissedebilirsiniz. Bu kokunun balığın beslenmesinden kaynaklandığını düşünüyoruz. En fazla tavsiye ettiğimiz balığa gelince, genellikle bütün deniz balıklarımız çok güzeldir. Biz genelde bu ya da şu balık gibi tavsiyelerde bulunmuyoruz. Fakat bütçeye göre bakacak olursak hamsi, palamut, çupra, levrek bunlar bölgemizde genelde tutulan balık türleridir." ifadelerini kullandı.



Abdulselam Yavuz / Urfa Değişim



urfalıların ilk tercihi hamsi oluyor daha önce fazla balık tüketilmeyen Şanlıurfa Şanlıurfada son zamanlarda en fazla tercih edilen et ürünleri deniz balıkları ile tatlı su balıkları