Uyuşturucu kullanımı artıyor!

TAKİP ET

Gazetemizin mikrofonlarına konuşan Suruçlu vatandaşlar, ilçede uyuşturucu kullanımının gittikçe arttığını her park köşesinde ya da bakkallarda uyuşturucu madde bulmanın kolay olduğunu iddia eden vatandaşlar, uyuşturucu ile mücadele de çalışmaların daha fazla artırılmasını talep etti.

Uyuşturucu madde kullanımı Türkiye genelinde gittikçe artıyor. Devlet yetkilileri uyuşturucuya karşı operasyonlarını giderek artırmasına rağmen kullanan sayısı gittikçe artıyor. Gazetemizin mikrofonlarına konuşan Suruçlu vatandaşlar, ilçede uyuşturucu kullanımının küçük yaşlara düştüğüne dikkat çekti. Ayrıca ilçe de madde kullanımının çok fazla arttığını ifade ettiler. Emniyetin bu konuda çalışmalarının olduğu kaydeden vatandaşlar, daha fazla mücadele yapmasını istediler.

Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC), dünyada 275 milyon kişinin uyuşturucu kullandığını ve 36 milyon kişinin uyuşturucu bağımlılığı ve suistimali kaynaklı sağlık sorunları yaşadığını bildirdi.

UNODC'nin 2021 Dünya Uyuşturucu Raporunda, dünyada esrar kullanımındaki artışın etkilerine de dikkat çekildi. Dünyada artış hem Şanlıurfa’da hem ülke genelinde arttığı yönünde bilgiler paylaşılıyor.

Madde kullanımı sadece gençlerin bireysel yaşamını olumsuz etkilemekle kalmaz, toplumu da etkiler. Cinayetlerin %60’ı, saldırıların %40’ı, tecavüzlerin %33’ü alkol kullanımı ile ilgilidir. Madde kullanımının fizyolojik etkileri algılamada, gerçeklik değerlendirmede sorun yaratmaktadır. Çünkü merkezi sinir sistemini ve diğer organları etkilediği biliniyor.

12 YAŞA KADAR UYUŞTURUCU DÜŞTÜ

Uyuşturucu kullanımının Suruç’ta 12 yaşa kadar düştüğünü iddia eden Necmettin Karadağ, “12 yaşında uyuşturucu kullanıyor devlet buna el atsın, devlet istese bir günde bitirir bu uyuşturucu ile mücadeleyi, yazık bu gençlerimize bir an önce bu uyuşturucunun bitmesini istiyoruz” dedi.

GENÇLERİN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ KULLANIYOR!

Suruç gençlerinin yüzde 99’u uyuşturucu kullandığını iddia eden Hüseyin şimşek ise oğlunun da aynı dertten cezaevine girdiğini söyledi.

Şimşek sözlerini sürdürdü: “Uyuşturucuyu benim oğlum kullanıyor şu an kendisi cezaevinde, ben kaç kez gidip şikayet ettim Suruç’ta eylem falanda yok, Suruç gençlerinin yüzde 99’u uyuşturucu kullanıyor. Aileleri hepsi perişandır Aligör’e git parklara falan gidin, hepsi uyuşturucu kullanıyor. Devlete sesleniyorum buradan bir an önce buna el atsınlar” ifadelerini kullandı.

BAKKALLARDA BİLE SATILIYOR İDDİASI!

Uyuşturucunun artık bakallarda satıldığını iddia eden vatandaş ise, “Suruç’ta gençler hepsi eroin esrar uyuşturucu kullanıyor, normal bakkallarda bile artık satıyorlar çocuk evde para bulamayınca esnaftan veya mahallede hırsızlık yapıyor. Bunun önlemini alması için İçişleri Bakanın bununla ilgili bir an önce tedbir almasını istiyoruz. Çocuklarımızı artık mahalleye,  sokağa bile çıkaramıyoruz.”

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE YETERSİZ!

Uyuşturucu ile mücadele çok fazla kimsenin etkin olmadığını kaydeden Bozan Aslantek, “Uyuşturucu sorunu çok fazla kimse bununla ilgili hiçbir şey yapmıyor devletimizden uyuşturucu ile ilgili bir an önce buna el atmasını istiyoruz.”

Uyuşturucu kullanmanın ilçede çok fazla olduğunu belirten bir başka vatandaş Halil Koçak, “Suruç’ta çok var görsen pırlanta gibi çocuktur kalmış uyuşturucu kullanıyor devletten hiç fayda görmüyoruz” diye konuştu.

“Devletimiz operasyon yapıyor! Daha sık istiyoruz”

“Suruç’ta uyuşturucu almış başını gitmiş” diyen Müslüm Korutürk ise, “Allah devletimizden de razı olsun bugünlerde operasyon yapıyorlar bu operasyonları biraz daha fazla ve sıkı bir şekilde yapsalar daha iyi olur.”

Uyuşturucu madde Suruçlu vatandaş bakkal