Uyuşturucuya karşı 'uyuma' Urfa

TAKİP ET

Birleşmiş Milletler'in Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Gününde Şanlıurfa'da uyuşturucuyla mücadele eden federasyon yetkilileri vatandaşların uyuşturucu kullanımına karşı uyardı.

Uyuşturucu kullanımında 11.sırada yer alan Şanlıurfa’da Küresel Uyuşturucuyla Mücadele ve Eğitim Federasyonu Genel Başkanı Orhan Kılıç ve Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Federasyonu Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Ulutaş Birleşmiş Milletler'in Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Gününde yaptıkları etkinlikler ile uyuşturucu kullanımına karşı vatandaşları uyarılarda bulundu.

İstihdam ve eğitimde son sıralarda yer alan kentte uyuşturucu kullanımı 9 yaşa kadar düşmesi kent sakinlerini tedirgin ediyor.

Özellikle Şanlıurfa’da uyuşturucu kullanıma karşı amansız mücadele veren Küresel Uyuşturucuyla Mücadele ve Eğitim Federasyonu ve Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Federasyonu gençleri, bu konuda yaptıkları etkinlikler ve programlar ile uyarıyor.

Birleşmiş Milletler'in Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Gününde gazetemize konuşan Küresel Uyuşturucuyla Mücadele ve Eğitim Federasyonu Genel Başkanı Orhan Kılıç ve Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Federasyonu Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Ulutaş, gençlerin uyuşturucu bataklığından kurtarmak için onları dışlamak yerine onları topluma kazandırılması gerektiğini vurguladı.

“GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM”

Küresel Uyuşturucuyla Mücadele ve Eğitim Federasyonu Genel Başkanı Orhan Kılıç sadece Birleşmiş Milletler'in Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Gününde değil her gün gençlerin bu bataklıktan kurtulması için gereken önlemlerin ve etkinlerin yapılması gerektiğini belirtti.

Başkan Kılıç, “Birleşmiş Milletler'in Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü bizlerde çalışmalarımızla bilinçlendirmeye devam ediyoruz.

Gençlerimizi uyuşturucuda uzak tutmak için her türlü etkinlikler yapıyoruz. Buradan tüm halkımızı ve kurumlarımızı uyuşturucuyla mücadeleye ve bilinçlendirmeye davet ediyorum.

Tüm kurumların gençlerimizi bu ileten kurtarmak için çeşitli iş alanlarını açmasını ve onlara yeni imkânlar sunması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“EKONOMİ SIKINTILARDAN DOLAYI YÖNELİYORLAR”

Yaşanan ekonomi ve işsizlik sorunundan dolayı gençlerin kendilerini uyuşturmaya çalıştığını ileri süren Başkan Kılıç, “Gerçekten gün geçtikçe ekonomi krizden dolayı birçok gencimiz uyuşturucu kullanımına yöneliyor ve çareyi orada bulmaya çalışıyor. Ama şunu unutmasınlar ki bir vücut uyuşturucuyla uyuşturarak kurtulamaz. Gençleri ve aileleri uyuşturucuya karşı her gün bilinçlendiriyoruz. Uyuşturucudan uzak durmaları için uyarılarda ve tavsiyelerde bulunuyoruz. Özellikle çevreye karşı daha duyarlı olmaları için bilgi seminer verip güzel kentimizi bu ileten uzak tutmaya gayret ediyoruz” ifadesini kullandı.

“CEZAEVİ ÇÖZÜM DEĞİL”

Uyuşturucuyla mücadelenin madde bağımlılarını cezaevine atmak olmadığını onları topluma kazandırılmasını söyleyen Başkan Kılıç, “Uyuşturucuyu bitirmek için kullanıcıları cezaevlerine atmak çare değildir. Önemli olan onları topluma kazandırmak ve onlara yeni bir hayat sunmaları için gerekli desteği sağlamak. Onlar için rehabilitasyon merkezleri ve iş alanları açılması lazım” dedi.

YETKİLİLERE YARDIMCI OLMAK İÇİN ‘UYUMA’ ŞART

Uyuşturucu kullanımına karşı geliştirilen ‘Uyuma’ programının kullanılması gerektiğini belirten başkan Kılıç, “Tüm halkımızı ‘Uyuma’ programını indirmelerini tavsiye ediyor o yöntem ile uyuşturucu kullanımını azaltabilirler. Yaşadıkları yerlerdeki uyuşturucu kullanan kişiler ‘’Uyuma ‘ programı üzerinden yetkililere bildirerek bu konuda yetkililere yardımcı olabilirler.

Evlatlarımız ve gençlerimiz eğer bağımlı ise kimseden saklamanın bir anlamı yok. Onları gerekli mercilere bildirmemiz lazım çünkü bağımlıları saklayarak onlara iyilik yapmış olmayız tam aksine daha da bu bataklığa sürüklemeleri için tetikleriz.

Buradan gençlere son sözüm damarlarınızdaki asil kanı kirletmeyin ateş düştüğü yeri yakar” ifadesini kullandı.

UYUŞTURUCUYLA DÜNYAYI ROBOTLAŞTIRACAKLAR

Türkiye’de kullanımı gün geçtikçe artan ve kullanım yaşının 9’a kadar düşen uyuşturucuyla herkesin mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Federasyonu Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Ulutaş, uyuşturucu kullanımı artıkça insanların pasifize edildiğini gelecek yıllarda insanların yetkileri robotlara verileceğini ifade etti.

Dünya Uyuşturucu Mücadele Gününde yaptığı etkinlikler ile madde kullanımına karşı olduğunu söyleyen Başkan Ulutaş, “Dünya Uyuşturucu Mücadele Gününde tüm dünyanın ciddi bir konusu olup uyuşturucunun aklı alması tüm insanlığa zarar vermesi ve insanoğlunu suç makinası yapmasıdır. Keza ilerleyen yılarda insanoğlun neslinin azalması ve insanoğlundan bazı yetkileri alıp öretilen robotlara verilmesidir. İnsanlara gerek kalmayıp robotlarla iş yürüteceklerdir robotlarında sistemine girip insanlar ve robotlar arası savaşlar çıkaracaklardır” açıklamasında bulundu.

Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü uyuma