Vakıf arazisinin hizmette kullanılmasını istiyorlar

TAKİP ET

Devteşti Mahallesi'nde bulunan vakıf arazisi olduğu iddia edilen alana molozların dökülmesi mahalleliyi canından bezdirdi. Molozların da sürekli döküldüğü alana mahalleli, okul ya da sağlık ocağının yapılmasını istiyor.

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Devteşti Mahallesi'nde bulunan boş arazide molozların dökülmesi, çıkan toz duman, çevrede oturan vatandaşları canından bezdirdi. Yıllardır boş kalan ve vakıf malı olduğu iddia edilen arazide yazın tozdan, kışın da dumandan geçilmiyor.

 

Mahalleli, ihtiyaç duyulan yapıları istiyor

Vatandaşlar, söz konusu mahallede bulunan ve hiçbir şekilde değerlendirilmeyen vakıf arazisinin ihtiyaç duyulduğu alanlarda değerlendirilmesini istiyor. Burada kamuya ait yapıların yapılması durumunda mahalleli, hem toz dumandan kurtulacak hem de ihtiyaç olduğu alanlardaki açık kapatılacak.

 

İnşaat atıkları buraya dökülüyor

Şanlıurfa'da bulunan boş arazilere inşaat atıkları dökülürken, Devteşti Mahallesi'nde bulunan arazi de bu durumdan nasibini alıyor. Öyle ki boş arazide birçok kez moloz ve katı atıklar dökülüyor. Bu durum ise kötü bir izlenime neden oluyor. Şikayetler üzerine dökülen molozlar belediye ekipleri tarafından temizlenmesine rağmen mahallelileri rahatız eden görüntülerden kurtulamıyor.

 

Okul ve sağlık ocağı ihtiyacı var

Söz konusu alanda kamuya hizmet eden okul ve sağlık ocağı oldukça uzakta bulunuyor. Bu nedenle mahalleliler, vakıf malı olduğu belirtilen arazinin başka alanda kullanılmamasını istiyor. En yakın okulların 1 kilometre mesafede, sağlık ocağının da oldukça uzakta bulunduğu alanda okul ya da sağlık ocağının yapılması isteniyor. Bu arazinin satılarak bina dikilmesi durumundan endişe eden mahalleli, öncelikli ihtiyaçların göz önünde bulundurulmasını istiyor.

 

'Anaokulu, bölgede büyük bir eksiklik'

Bölgede bulunan eğitim kurumlarının kendilerine çok uzak olduğunu söyleyen özellikle anaokulu konusunda bölgede büyük bir eksikliğin olduğuna dikkat çeken mahalleliler, “Burası iki düğün salonunun olduğu ve özellikle inşaat atıklarının sürekli olarak döküldüğü bir alan. Bu alanın vakıf malı olduğu bizlere söylendi. Bu arsa, vakıf malı ise o zaman kamu yararına kullanılması gerekiyor. Bizler de bu alanda eksiklerimiz olan okul ve sağlık ocağı yapımında bulunan boş arsanın kullanılmasını istiyoruz. Yetkililerin bir an önce sesimize kulak vererek taleplerimizi dikkate almalarını istiyoruz. Aksi takdirde art niyetli vatandaşlar, bu alana inşaat atığı dökmekle kalmayarak aynı zamanda sahiplenmeye çalışacaklardır. Yeni gecekonduların olmasından çekiniyoruz. Bizler bu arsanın gerçek manada amacına uygun bir şekilde kullanılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandılar.

 

anaokulu bölgede büyük bir eksiklik okul ve sağlık ocağı ihtiyacı var İnşaat atıkları buraya dökülüyor devteşti mahallesi molozların da sürekli döküldüğü alan Şanlıurfa