Vatandaş emanetinin şeffaflığını istiyor

TAKİP ET

31 Mart Yerel Seçimlerinden önce propagandasını şeffaflık üzerine yoğunlaştıran belediye başkanlarından yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen şeffaflık ile ilgili hiçbir hareket gelmedi.

31 Mart Yerel Seçimleri öncesi belediye başkan adaylarının en fazla vatandaşlara yansıttığı konulardan biri şeffaflık konusu oldu. Ancak 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen Eyyübiye Belediyesi dışından hiçbir belediyeden şeffaflık ile ilgili hareket gelmedi.

Başkan Kuş ilk ayda Belediyenin gelir-giderini açıkladı

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, göreve başladıktan sonra ilk ayın Meclis toplantısında belediyenin borcunu açıklamıştı. Başkan Kuş, Eski Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin belirttiği 45 milyon liralık borcun aksine belediyenin borcunun 116 milyon lira olduğunu aktarmıştı. Mehmet Kuş, belediyenin gelir giderini de kamuoyuna açıklamıştı.

Diğer belediye başkanları şeffaf olamadı

Eyyübiye Belediyesi tarafından ilk ayın gelir gider tablosu açıklanırken, Akçakale Belediyesi'nde de borç polemiğinin gündeme gelmesi nedeniyle ilk ayın gelir-giderleri açıklanmıştı. Bu iki belediye dışında kalan diğer belediyeler ise şeffaflık ile ilgili hiçbir açıklama yapmadı.

'2 aydır şeffaflık sözü yerine getirilmedi'

Konu ile ilgili sosyal medyadan açıklama yapan 31 Mart Yerel Seçimlerinde Saadet Partisi Karaköprü Belediye Başkan adayı Essum Saatçi Aslan, "Halkın oylarıyla seçilen başkanlarımız maalesef seçim öncesinde verdiği şeffaflık sözünü 2 aydır yerine getirmedi. Vatandaş, emanet ettiği belediyenin gelir giderini şeffaf bir şekilde bilmek istiyor. Seçim öncesinde vatandaşa şeffaflık sözü veren başkanlarımıza sözlerini Urfalılar adına hatırlatıyorum." dedi.







Başkan Kuş'u tebrik etti

Essum Aslan, "Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş dışında şu ana kadar hiçbir başkan mali durumu hakkında vatandaşına bilgi vermedi. Başkan Mehmet Kuş'u bu örnek davranışından dolayı tebrik ediyor, diğer başkanların da aynı hassasiyeti göstermesini diliyorum." ifadelerini kullandı.  

 

vatandaş emanetinin şeffaflığını istiyor 31 mart yerel seçimleri başkan kuş ilk ayda belediyenin gelir-giderini açıkladı belediyenin borcunun 116 milyon lira olduğu