Vatandaş, işsizlik ve hizmetlerden yakındı

TAKİP ET

Türkiye'nin en genç ili olan Şanlıurfa'da vatandaşlar, işsizlik, yeşil alan, hizmet eksikliği ve eğitim gibi konulardan dert yakındı. Hizmet noktasında yetkili kişilerin yetersiz kaldığını ifade eden vatandaşlar yeşil alanları çoğaltılmasını istedi. Bazı vatandaşlar ise eğitim ve turizm konusunda yetkililerin acilen adım atmasını istediler.

Enflasyon ile birlikte Şanlıurfa’da geçim derdi her geçen gün artmaya başladı. İşsizliğin had safhada olduğu kentte yatırımların yeterli düzeyde olmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Hem turizmde hem de eğitimde sıkıntıların devam ettiğini ifade eden vatandaşlar, hem belediyelerin hem vekillerin bu konuda çalışmalarını artırmasını istedi. Vatandaşlara göre, Peygamberler Şehri işsizlik, eğitim, istihdam ve ulaşım gibi sorunlarla boğuşuyor.

Gazetemizin mikrofonlarına konuşan vatandaşlar yetkililere şu şekilde dert yakındı.

“İŞSİZLİK, EĞİTİM VE SİSTEM SORUNU VAR”

Şanlıurfa’nın başlı başına sorunlarından işsizliğe neşter vuran Zeki Aslan Şanlıurfa’nın sorunlarını şöyle sıraladı: “Şanlıurfa’nın sorunları belli zaten. İşsizlik en başta gelir. Eğitim sorunu var sistem sorunu var. Bunların hiçbiri gerçekleştirilmemiş” bunlara derhal çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

“YEŞİL ALANLAR ARTIRILMALI”

Şanlıurfa’da yeşil alanların eksikliğinden yakınan Mehmet Demir ise “Çocuklar için park yapılmalı, yeşillik çok güzel, yeşil alanları yapılmalı, Pazar yerleri yapılmalı bir tane Ahmet Erseven’de yapıldı. Açıldı mı bilmiyorum gecen seneden belli inşaatta devam ediyor” dedi.

Şanlıurfa’nın sorunlarının bitmeyeceğini daima halkın ihtiyaç duyacağı alanların olacağını söyleyen Abdulkadir Dağ da “Bir şehirde normalde ihtiyaç biter mi? Çevrenin milletin derdi biter mi?

 Dönüp dolaşacaklar eksikler neyse öğrenecekler. Yerel yönetimler halkın içinde dolaşacak, vekiller Urfa için yeni iş alanları istihdam yaratması gerekiyor” dedi.

DEZAVANTAJLI MAHALLELERDE ÇALIŞMA YOK!

Yerel yönetimlerin çalışmalarını yetersiz olduğundan yakınan Meral Taş, dezavantajlı mahallelere karşı yetkililerin başını kuma sakladığını söyledi. Meral Taş “Süleymaniye tarafında çok iş var.  TOKİ tarafında Karaköprü diğer ilçelerde iş yokta. Bu diğer taraflarda kırsallarda çok iş var. Ama yapan kimse yok” şeklinde konuştu.

TURİZM SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞMALI

Yaşanan zamlara çarenin bulunması gerektiğini vurgulayan Şemsettin Güler, turizm konusunda yaşanan sorunların derhal çözülmesi gerektiğini vurguladı. Güler, ”Şanlıurfa’nın daha iyi olmasını isterdim turizm bakımından. Çünkü buraya herkes geliyor o gelmelerden dolayı gerek ki daha iyi olmalı ama iyi değil yok yani keşke olsaydı. Zaten bu hükümetle pahalılık keşke olmasaydı. Ondan dolayı Urfa sıkıntılı” ifadelerini kullandı.

Mehmet Kırvar / Urfa Değişim

Şanlıurfa işsizlik yeşil alan Türkiye