Vatandaş kış lezzetlerine sadece seyirci kalıyor

TAKİP ET

Kış aylarının vazgeçilmez tatlarından olan cevizli sucuk, pestil ve muskaya, soğuk havayla birlikte ilgi artması beklenirken bu sene artan fiyat ve hayat pahalılığından dolayı vatandaşlar sadece tezgahlara bakmakla yetindi.

Şanlıurfa’nın Haşimiye Meydanında esnaflık yapan Müslüm Çiftçi yöresel kış lezzetlerine olan ilginin bu sene çok az olduğunu belirterek insanların bu tür eşyaları ikinci plana attıklarını söyledi.

Bu tatlılar hem besleyici hem de enerji verici olması nedeniyle kış aylarında tüketimi artıyor fakat bu sene artan fiyatlardan dolayı vatandaşlar bu ürünlerden uzak duruyor.

Çiftçi'nin verdiği bilgilere göre, kış aylarında en çok tüketilen ceviz, fındık, fıstık, badem, kuru üzüm, kuru kayısı gibi kuruyemişlerin fiyatlarındaki artışlar nedeniyle vatandaşlar artık bu ürünleri de alamıyor.

“ŞU ANDA GERÇEKTEN ÇOK SIKINTILI BİR SÜREÇ İÇERİSİNDEYİZ"

Kent merkezinde kuruyemişçilik yapan Müslüm Çiftçi, vatandaşların alışveriş yapmaması halinde kendilerinin çok mağdur olduklarını belirterek şunları kaydetti, "İnsanların alım gücü çok düşük olduğu için insanlar sadece tezgâhlara bakarak geçiyor. Şu anda ürünler çok pahalı olduğu için insanlar ister istemez alışveriş yapamıyor ya da sürekli alışverişlerini erteliyor. Tabi bu durumda bizler de mağdur oluyoruz çünkü vatandaş ürün almadı mı biz esnaflarda zor durumda kalıyoruz çünkü burada çoğu esnafımız kiracı bunlar satış yapmadılar mı kiralarını ödeyemezler, faturalarını ödeyemezler. Şu anda gerçekten çok sıkıntılı bir süreç içerisindeyiz." dedi.

“İNSANLAR DAHA ÇOK KALİTESİZ ÜRÜNE YÖNELİYORLAR”

Çiftçi, kış aylarına girmeden tezgâhlarına gelen vatandaşların artık kuruyemiş alamadığını belirterek, "İnsanlar kış aylarına girmeden tezgâhlarımıza gelip kendilerine kış ayları için kuruyemiş alırlardı fıstık alırlardı, ceviz alırlardı, cezerye alırlardı, pestil alırlardı fakat bugün maalesef vatandaş alamıyor. Eskiden 5 kilo, 7 kilo arası ceviz alıyorlardı fakat şu an 1 kilo ceviz alamıyor, çünkü cevizin kilosu kabuğu soyulmuş halde 250 ile 300 lira arası eski mahsul var tabi o da en kötü kalite 80 90 lira vatandaş ne yapıyor haliyle kötü olanı alıyor. En azından 2 kilo ondan alırım hesabı yapıyor. Yani burada şunu anlamalıyız insanlar daha çok kalitesiz ürün alıyorlar." diye konuştu.

“ESKİDEN GELEN ZİYATERÇİLER GELİR ALIR DİYE BEKLİYORDUK FAKAT ARTIK ODA YOK”

Daha sonra sözlerini şu şekilde sürdüren Çiftçi, alım gücünün artması halinde satışların da artacağını belirterek, "Bize gelen vatandaşlar, “Eskiden 10 kilo ceviz alıyorduk şimdi 1 kilo bile alamıyoruz.' diyor. Vatandaşların bu durumdan dolayı çok üzgün olduğunu görüyoruz. Alım gücü artarsa satışlarımız da artacaktır. Gün geliyor burada hiç satış yapamıyoruz. Eskiden kente gelen ziyaretçileri beklerdik onlar en azından bir şeyler alır diye fakat onlar da alamıyor artık sadece bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Şanlıurfa haberleri urfa haber Haşimiye Meydanı Müslüm Çiftçi kış lezzetleri