Vatandaşlar bayramda neler yapıyor

TAKİP ET

Kurban Bayramını tatilinin 9 gün olması kimisi için tatil planları kurdurturken kimilerini ise evlere tıkattırdı. Şanlıurfa'da Kurban Bayramının 4. Günü olmasına rağmen vatandaşların en fazla gidebileceği yerler ise merkeze bağlı köyler oldu. Akaryakıt fiyatlarının artması, havaların ısınması beraberinde bu tür olayları da getirdi. 

Ülkemiz yapısı gereği her yıl bayramlarda aileleri ile bayramlaşır, dost ve akraba ziyaretleri gerçekleştirir. Bu tabi ki bazı vatandaşlar için farklı olsa da genel anlamda bu şekilde geçmektedir. 
Kurban Bayramı ise vatandaşların yüreğinde farklı konumda bulunmaktadır. Sabahın erken saatinde bayram namazını kılan vatandaşlar önce kurban almaya giderler, Kurban alanlarda kesim için hazırlıklarını yaparlar. Ailesi ile kesim noktalarına giden vatandaşlar, kesimden sonra etleri dost ve akrabaya dağıtarak misafirlerini ağırlarlar.

Vatandaşlardan bazıları bu gelenek haline gelen durumları bu yıl tekrardan yaşarken, bazı vatandaşlar ise bu yıl sadece evlerinde oturarak geçirmek zorunda kaldılar.
Bu durumun nedenlerini araştıran Değişim Gazetesi muhabirleri, vatandaşlardan gelen cevaplarda bunu tek bir duruma bağladı. Bu da tabi ki ekonomi…

BU YIL ANCAK KÖYE GİDİYORUZ
Bayramların iyi geçtiğini söyleyen Emin Sönmez, bu yıl depremlerden dolayı buruk geçtiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:
"Büyük şehirlerde halk yeşillik alanlara döküldü, burada öyle bir şey söz konusu değil, Bizde onun için köylere akın ettik. Ekonomik kriz var ondan dolayı tatile çıkamadık. Geçen sene 2-3 Bin TL’ye olan tatil, bu yıl 10-15 Bin TL’ye bu kadar para çıkar mı?
Ben kendime eskiden orta sınıf diyordum bu yıl günü zor tamamlıyoruz. Bu parayla anca köye gidiyoruz. Hergün gelen zamlar artık ne tatil planı ne de ev ziyaretleri bıraktı. Bizler artık hasta ziyaretlerine bile gidemiyoruz. En basitinden kolanın fiyatı 2.5 lira iken şuan 30 liraya dayandı. Nasıl hasta ziyaretlerine gidelim.”
dedi. 

SADECE İKİ GÜN GEZEBİLDİK
Bayramın güzel geçmediğini söyleyen Enes Kullu, ekonominin kötü olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
Bayramda hiçbir şey yapamadık anca Balıklıgöle gelebildik. Geçen yılla bu yıl arasında çok ekonomi farkı var. Bu bugünden sonra zaten bir şey yapamayız, işe başlayacağız, sosyal bir hayatımız yok anca iki gün gezebildik” şeklinde konuştu. 

‘’BEN HALİMDEN MEMNUN DEĞİLİM’’
Bayramın buruk geçtiğini söyleyen Mustafa Kaplan, nedenini ekonomiye bağlayarak şartların kötü olduğunu eski tatların olmadığını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:
İnsanlık anlamında bir burukluk var, eskisi gibi bir hal hatır yok. Ekonomik şartlardan dolayı bir soğukluk var. Vatandaşı bilmem ama ben halimden memnun değilim çünkü ekonomi iyi değil. Her türlü sorunla boğuşuyoruz. Sorun ve sıkıntılar çoğaldıkça hiçbir yere gidemiyoruz kendimizi çalışmaya adıyoruz” diyerek sitem etti. 

‘’DIŞARIDAN ÇOK İNSAN GELDİ’’
Bayramın fena geçmediğini iyi olduğunu belirten Mahmut Akdağ, bayramın her zamankinden iyi olduğunu, gezdiklerini dışarıdan insanların geldiğini, ortamların kalabalık olduğunu belirterek, ‘’Geçen yıl Şanlıurfa’ya kimse gelmezdi bu yıl dışardan çok insan geldi daha çok kalabalık’’ dedi.

‘’NE YAPACAZ BİLMİYORUZ’’
Bayramın hiç güzel geçmediğini belirten Maide Akdağ, Bayramla ilgili şu ifadeleri kullandı:
“Burada yabancıyız kimsemiz yok. Burada Balıklıgöl var, Eyüp Peygamber var oraya gidiyoruz. Ben 30 senedir buradayım, bu şehirdeyim bu sene her şey pahalı, Kurban kesmedik bu yıl her şeye zam geldi ne yapacağız bilmiyoruz” ifadelerini kullandı. 

‘’AKRABALAR İŞE GİTTİ’’
Bayramın hiç iyi geçmediğini söyleyen Emre Ülagü, kurban kesemediklerini arkadaşlarıyla gezdiğini belirterek konuşmasında şu ifadelere yer verdi.
Bayram hiç güzel geçmiyor, kurban kesemedik, arkadaşlarla geziyoruz geçen yıl Kurban Bayramı güzeldi bu yıl güzel değil çünkü akrabalar vardı, bu yıl kimse yok yapayalnız kaldık. Akrabalar işe gitti 17 yılıdır hayattan tat alamıyorum” diyerek adeta ateş püskürdü

Kurban Bayramı Şanlıurfa Akaryakıt fiyatları