Vatandaşlar ekmek zammını değerlendirdi: "O da gitti"

TAKİP ET

Asgari ücrete gelen zamdan sonra Türkiye geneli ekmeğe zam gelmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'da ekmeğe 1 TL zam yapıldı. Urfalı vatandaşlar ekmeğe gelen zamları değerlendirdi.

Asgari ücretin 17 bin 2 TL Olması ve memurlara ve emeklilerin maaşlarına yapılan zamlardan sonra birçok alanda zam haberleri gelmeye başladı. Şanlıurfa’da 6 TL’ye satılan fırın ekmeği geçen hafta 7 TL oldu.

Vatandaşlara ekmeğe gelen zammı nasıl bulduklarını sorduk. Bazı vatandaşlar yapılan zamları şu anki ekonomik şartlardan dolayı normal bulurken, bazı vatandaşlar ise artık ev ekmeğine döndüklerini kaydetti. Ayrıca vatandaşlar maliyetlerin artmasından dolayı fırıncılarında giderleri arttığı için onlarında düşünülmesi gerektiğini söyledi.

"TEK ÇAREMİZ EKMEKTİ"

Gelen zamlardan sonra ev ekmeğine döndüğünü aktaran Yakup Binici, “Ekmeğe gelen zammı iyi bulmuyoruz. Tek çaremiz ekmekti ve tek yediğimiz şey de ekmekti. Eskiden ekmeği suya batırıp yiyorduk artık onu da yapamayacağız. Biz kendimiz evde ev ekmeği yapıyoruz öyle idare ediyoruz artık. Eskiden normal fırın ekmeğini alıyorduk ama gelen zamlardan sonra ev ekmeğine döndük” açıklamasında bulundu.

ŞANLIURFA'DA AİLELER KALABALIK

Şanlıurfa’da ekmeğe gelen zamlara şikâyet edenleri normal bulan Hüseyin Yanıkoğlu, “Zenginler için herhangi bir şey değişmez ekmek alacak olan yoksul kesimler düşünsün. Ekmeğe yapılan zam ise Şanlıurfa’dan normaldir. Evet bu konuda şikayetler var çünkü Şanlıurfa'da aileler kalabalık. Geçim bu dönemde çok zor. Maaşlarda yapılan zam iyi emekli maaşı beklentilerin altında kaldı” dedi.

"FIRINDA ÇALIŞAN İNSANLAR DAHA HAK VERMEK GEREKİYOR"

Fırıncılara da hak verilmesi gerektiğine değinen Mahmut Müjde, “Şu an her şeye zam geldiği için ekmeğe gelen zam normaldir. Fırında çalışan insanlar daha hak vermek gerekiyor. Çünkü sabah saat 6'da kalkıp akşam saat 10.00'a kadar çalışıyorlar o yüzden onların da geçimini de düşünmek lazım. Pahalılık bizim elimizde olan bir şey değil herkese yansıyor. Maliyetler çok yüksek olduğu için gelen zamları normal karşılamak gerekiyor. Temizlik şirketim var 800 TL yevmiye verdim hala gelen kimse yok. Bazı insanlar iş beğenmeyip çalışmıyor. Normal bulmuyoruz ama ekonomi ve şartlar bunu gerektiriyor yoksa normal bulmuyoruz” yorumunda bulundu. 

ALIM GÜCÜMÜZ DÜŞÜYOR

Maaşlara yapılan zamların onlara ulaşmadan gelen zamlar karşısında kaybolduğunu belirten Şükrü Yürekli, “Ekmeğe her gün zam geliyor bizim alım gücümüz gittikçe düşüyor. Bazen artık sabahları ekmek parasını zor buluyoruz. Her şey normal geliyor bize artık çünkü hiç kimseye bir şey diyemiyoruz. Maaşlara gelen zam bizim işimize yaramıyor çünkü daha cebimize girmeden diğer zamlar karşısında eriyor” şeklinde konuştu.

Asgari ücret şanlıurfa fırınekmeği