Vatandaşlar halinden memnun görünüyor

TAKİP ET

Kapalı kapılar ardından sürekli Şanlıurfa'daki sorunları eleştiren vatandaşlar, medya yoluyla sorunlarını dillendirmede sessiz kalıyor. Şanlıurfalıların sorunlarını dile getirmede sessiz kalması ise kentteki gelişmelerden memnun olduğu izlenimi veriyor. Vatandaşların gelen son zamlarla ilgili de şikayeti olmadı.

Şanlıurfa'da işsizlik, trafik, sağlık, eğitim konusunda yıllardır bitmeyen sorunlar tazeliğini korurken, çiftçilerin yaşadıkları sorunlar da bunlara dahil oluyor. Sulama ve elektrik faturaları ile desteklemede sorun yaşayan çiftçiler, geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek ortak basın açıklaması yaptı. Ancak başta Bozova ilçesi olmak üzere birçok çiftçi de bu duruma sessiz kalarak basın açıklamasına katılmamıştı. Bu duruma Bozova Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas da sitem etti.

Bozova'da pamuk üreticisinin toplu basın toplantısına katılmadığına sitem eden Bozova Ziraat Odası Başkanı Almas, "Tüm pamuk üreticilerimizin sorunlarını dile getirmek adına Oda olarak girişimlerde bulunduk ama hiçbir pamuk üreticimizden ses seda çıkmadı. Pamuk üreticilerimizin sorunlarını yakinen biliyoruz. Ancak üreticilerimiz sessiz kalmayı tercih ediyor. Pamuk üreticimizin içinde bulunduğu sıkıntıları ilçe olarak yüksek makam ve mercilere aktarabilmemiz için destek gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

 

Şikayetler sadece kapalı kapılar ardında dile getiriliyor

Şanlıurfalı vatandaşların birçoğu sürekli sorunlara kapalı kapılar ardından tepki gösterirken, yetkililerle bir araya geldiğinde ya da medya yoluyla bu sorunları dile getirmekten çekiniyor. Vatandaşlara bir konu hakkında yaşanan sorunları dile getirmek için mikrofon uzatıldığında genel olarak konu ile ilgili bilgisinin olmadığını belirtiyor ve sessiz kalıyor. Ancak şikayetlerini kamuoyuna duyurmakta sessiz kalan vatandaşlar perde arkasında sorunlarını saymakla bitiremiyor.

 

Sosyal medyada tepki; sokakta memnuniyet

Şanlıurfa'da yaşanılan birçok sorun ile ilgili vatandaşlar sosyal medyada sürekli tepki gösteriyor. Ancak sosyal medya kullanmayan vatandaşların genel olarak sorunlarla ilgili herhangi bir şikayeti bulunmuyor. Sosyal medya üzerinden Şanlıurfalı siyasileri hizmet yapmamakla eleştiren birçok vatandaş ise sokakta kendisine mikrofon uzatıldığında bu eleştirilerini dile getirmekten vazgeçiyor.

 

Şanlıurfa'da gelen zamlara da yorumsuz kaldılar

Son günlerde Şanlıurfa'daki toplu taşıma fiyatında ve Göbeklitepe giriş ücretinde yaşanan zamlar sosyal medyada tepkilere neden oldu. Urfa Değişim gazetesi olarak konu ile ilgili vatandaşların görüşlerini kamuoyu ile paylaşmak için toplu taşıma araçlarını kullanan 55 kişiye mikrofon uzattık. Ancak mikrofon uzatılan vatandaşların tümü gelen zamlardan habersizken, birçoğu ise gelen zamlara sessiz kaldı.  

 

Gelen zamlar ile ilgili düşüncelerini dile getiren Mahmut Kılıç, toplu taşımada yapılan zamların siyasi olarak ele alındığını belirterek, "Bugün metropol kentlere baktığımızda belediye yönetimine yeni gelenler toplu taşımada indirim yapıyor, neredeyse kentimizle aynı ücreti uyguluyorlar. Ancak Şanlıurfa'da belediye yönetimine baktığımızda oy oranlarını yükseltmede garanti gözüyle baktıkları için rahatlıkla zam yapabiliyorlar." dedi.

Belediye yetkililerinin en ucuz ulaşımın Şanlıurfa'da olduğu düşüncesi ile ilgili de yorumda bulunan Mahmut Kılıç, "Diğer illerdeki toplu ulaşım ücreti ile ilgili tam olarak bilgim yok ama iş imkanları, pazar fiyatları ya da ev kiraları buna eşdeğerse bu konuda haklı olabilirler. Ancak diğer alanlardaki ücretler buna uygun değilse, en ucuz ulaşımın Şanlıurfa'da olduğu söylemleri havada kalır." ifadelerini kullandı.

Göbeklitepe giriş ücretlerinin 36 TL'ye yükselmesi ile ilgili de düşüncelerini dile getiren Kılıç, "Aslında tarihi turistik bölgelere ticari kar gözüyle bakılmaması gerekir. Bu tür yerlerde insanların gelmesi için teşvikler uygulanmalıdır. Bu konuda fiyatların yükseltilmesi pek uygun değildir." sözlerine yer verdi. 

Murat Doğan / Urfa Değişim

sosyal medyada tepki; sokakta memnuniyet vatandaşlar halinden memnun görünüyor Şanlıurfadaki sorunlar pamuk üreticisi