Vatandaşlara göre Urfa'nın sorunları: liyakat, plansızlık ve adalet

TAKİP ET

Urfa Değişim ekibi olarak vatandaşlara kentin sorunlarını ve bu sorunların yerel seçimlerle beraber düzelip düzelmeyeceğiyle ilgili sorular sorduk. Vatandaşlar, sorunların liyakatli ve adil bir kişiyle düzeleceğini belirtti.

31 Mart yerel seçimlere sayılı günler kala partiler il ve ilçe belediye başkan adaylarını açıklamaya devam ediyor. Vatandaşlar tarafından merakla izlenen yerel seçim süreci tüm hızıyla sürüyor. Partiler aday belirleme ve seçimi kazanma derdine düşerken vatandaşlar ise kendi derdinin çözümü arayışı içinde.

Bugün vatandaşlara, Şanlıurfa’nın eksik ve sorunlarını nedir, bu eksik ve sorunlar yerel seçimlerle düzelir mi? sorularını yönelttik. Vatandaşlar, kentte plansızlık, ulaşım, otopark, torpil ve hizmet alanında sorun ve eksiklerin olduğunu dile getirdi. Ayrıca kentin sakinleri yerel seçimlerde Şanlıurfa’da değişim olursa sorunların çözüleceğine inanıyor.

“ŞANLIURFA'DA ADALET YOK”

Toplumların refah bir ortama sahip olabilmesi için adaletin olması gerektiğini ve kentin sorun ve eksiklerinin bilen kişinin HUDA-PAR Şanlıurfa Büyükşehir Belediye adayı Emin Özaslan’ın olduğunu açıklayan Abdullah Marık, “Şanlıurfa'da başta adalet yok çünkü bir toplumun düzelmesi için adaletin olması gerekiyor. Adalet olduğu zaman herkes hakkına kavuşur. Adalet olmadığı zaman da haksızlık olur, hak eden değil hak etmeyenler en yetkili yerlere gelirler. En yetkili yerlere ya rüşvetle, torpille ya da parası olduğu için gelirler. Bir toplumun huzura ve saadete ulaşması için önce topluma adalet lazım. Başa gelen insanlar adil ve salih insanlar olması gerekiyor. Allah'tan korkan ve kul hakkına uzatmayan başa gelirse bütün problemler kendiliğinden çözülür.

“BELEDİYELERE GELEN PARA ÖKSÜZ VE YETİMLERİN PARASIDIR”

İhale almak, zengin olmak, çocuklarını binalar dikmek ve fabrikalar kurmak için gelirlerse, orada ne problem biter ne de insan güzel bir güne kavuşur. İnsanların şu an muhtaç olduğu öncelikli şey adalettir. Şahıslar önemli değil liyakatli, adil ve salih ise yani kim bunlara sahip o gelsin. Yerel seçimlerde aday olan kişilere bakıp karar verilmeli. Belediyelere gelen para öksüzlerin, yetimlerin ve bizim halkın parasıdır. Kim bu parayı yerse zehir olur ve kimse de bu parayı helal etmez. Oraya gelen insanlar o parayı istediği gibi kullanıyorlar. Yerel seçimlerde Şanlıurfa’da aday gösterilenler arasında Emin Özaslan var. Şehrin ve sorun ve problemlerini bilen daha önce denenmemiş bir kişidir. Fırsat verilirse Emin Özaslan Şanlıurfa için çalışır ve kimsenin bir kurşunu yemez” ifadelerini kullandı.

“EN BÜYÜK SORUNU PLANSIZLIK”

Şanlıurfa’da değişimin olması gerektiğine değinen Hasan Bilgiç, “Şanlıurfa'nın en büyük sorunu plansızlık. Mesela eski belediye binası yıkıldı yeni bir tane belediye binası kiralandı şu an onun da oradan taşınacağı söyleniyor. Şanlıurfa'da değişim şart. Ama şu an bakıyoruz ki hep aynı siyasi tipler belediye başkanlığı için aday. Bugün aynı partiden Şanlıurfa'da 2 aday öne çıkıyor. Şanlıurfa'nın değişime ihtiyacı var” dedi.

“ŞANLIURFA'NIN EN BÜYÜK SORUNU ULAŞIM”

Şanlıurfa’nın en büyük sorunu ulaşım olduğunu açıklayan Mahmut Polat, “Şu anki kişi başta oldukça eksikte ve sorunda çok olur Şanlıurfa’da. Mesela sel döneminde kepçe ile tünelden su çıkarmaya çalıştılar. Kepçe ile su neden çıkarılır?  Bütün Türkiye’ye rezil olduk. Diyor ki Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu gelsin bizden belediyeciliği öğrensin! böyle mi öğrenecek? Ben emekliyim bizleri 10 bin TL'ye sattı. Bende de bu seçimde oyumu geçersiz kullanarak bu sefer ben onları satacağım. Oyumu geçersiz kullanacağım çünkü Şanlıurfa'da güvendiğim siyasetçi ve parti yok. Şanlıurfa'nın en büyük sorunu bana göre ulaşım” yorumunda bulundu.

“ŞANLIURFA'DA OTOPARK SORUNU ÇOK FAZLA VAR”

Şanlıurfa’da belediyelerin çalışmadığını ve kentin en büyük sorunlarından otopark sorunu olduğunu aktaran Mehmet Kilimcioğlu, şu ifadelere yer verdi:

“Şanlıurfa'nın bir sorunu ise belediyeler çalışmıyor. Şanlıurfa'da hayvanat bahçesi, yapay deniz ve çocuklar için lunapark olabilirdi. Mesela eski stadın yeri çok muhteşem bir yerdi. Oranın alışveriş olması yerine daha Şanlıurfa için çözüm bulacak bir yer olabilirdi. Mesela alt katta 3-4 katlı otopark olabilirdi. Şanlıurfa'da otopark sorunu çok fazla var. Üstlerini ise merkezden bankaları kaldırıp oraya koyabilirlerdi. Bu şekilde şehrin trafiğini azaltılabilir. Seçimlerde sonra bu sorun ve eksiklerin giderilmesi için hizmet yapılabilecek bir kişi gelmesi lazım. İstanbul'da belediyecilik yapan da burada belediyecilik yapan da aynıdır. Neden sürekli Fatma Şahin diyoruz ya da neden Celal Doğan'dan bahsediyoruz. Çünkü bu kişiler hizmet yapıyor. Şanlıurfa'da hizmet yok. Mesela ben Yenişehir’de oturuyorum. Kaldırımlara arabamız sürekli sürtüyor çünkü kaldırımlar paramparça.”

Şanlıurfa hayvanat bahçesi Mehmet Kilimcioğlu Mahmut Polat Şanlıurfa haberleri