Vatandaşlardan küçük otobüs tepkisi!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yoğunluğun yaşandığı saatlerde toplu taşımada büyük otobüslerin çalıştırılmamasına vatandaşlar tepki gösterdi. Yoğun olmayan mahallelere büyük otobüslerin konulduğu ancak yoğunluk yaşanan bölgelere sefer yapan otobüslerin küçük olduğu iddia edildi.

Şanlıurfa'da toplu taşıma seferlerindeki düzensizlik vatandaşların tepkisine neden oluyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde toplu taşıma araçlarında yoğunluk artarken, seferlerin düzensiz olması sorunların oluşmasına neden oluyor. Otobüslerin geç gelmesi, yolcuların sayısına göre yeterli kapasitede otobüslerin çalışmaması da vatandaşları çileden çıkarıyor.



Yoğunluğun yaşandığı saatlerde, otobüslerin taşıma kapasitesi yetersiz kalıyor

Özellikle Karaköprü ilçesine gitmek isteyen vatandaşlar, her gün toplu taşımada sorun yaşıyor. İlçeye bağlı Seyrantepe Mahallesi güzergahında sefer yapan 76 nolu otobüslerin de kapasitesi yetersiz kalıyor. Yolcu sayısının fazla olmasına paralel olarak büyük otobüslerin çalıştırılmaması ise vatandaşları birçok kez mağdur ediyor.



Sefer süreleri dengeli olmuyor

Seyrantepe Mahallesi'ne gitmek isteyen vatandaşlar, toplama merkezinde dakikalarca beklemelerine rağmen otobüs geç geliyor. Bu nedenle durakta sayısı fazla olan yolcuları otobüsler de taşıyamıyor. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, "Otobüslerin durağa gelme süreleri bir türlü dengeli bir hale getirilmiyor. Çoğu zaman bekliyoruz, otobüs gelmiyor, ardından iki otobüs arka arkaya geliyor. Bazen de otobüslerin geç gelmesi sonucu yolcu sayısı fazla oluyor. Bu kez küçük bir otobüs gelince vatandaşların çoğu binemiyor. Bu seferlerin düzeltilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandılar.



'Yoğun olmayan mahallelere büyük otobüs sefer yapıyor'

Otobüslerin mahallelere göre dengeli sefer yapmadıklarını belirten vatandaşlar, "Bazı mahallelerde yoğunluk olmasına rağmen küçük otobüsler sefer yapıyor. Buna karşılık yoğunluğun olmadığı bazı mahallelere ve saatlerde büyük otobüsler çalışıyor. Otobüs seferlerindeki bu dengeyi yetkililerin sağlamasını istiyoruz. Özellikle yoğun olan mahallelere sabah ve akşam saatlerinde büyük körüklü otobüslerin çalıştırılması ve otobüs sayılarının artırılmasını istiyoruz." şeklinde konuştular.



Yaşlılar, caddeden durağa geçmekte zorlanıyor

Seyrantepe Mahallesi'ne sefer düzenleyen 76 nolu otobüs durağının yeni toplama merkezi alanına taşınması da vatandaşların şikayet konusu oldu. Özellikle yaşlılar, yeni durakların olduğu bölgeye gidebilmek için en yoğun olan caddeden geçmeleri gerektiğini ancak işlek olan caddeden geçmekte zorlandıklarının altını çizdiler.

 

vatandaşlardan küçük otobüs tepkisi! Şanlıurfada yoğunluğun yaşandığı saatlerde toplu taşıma seferlerindeki düzensizlik seyrantepe mahallesi güzergahında sefer yapan 76 nolu otobüsler