'Velilerden zorla para alınamaz'

TAKİP ET

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer, sürekli şikayet konusu olan okullara bağış ve kılık kıyafet zorunluluğu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yapıcıer, hiçbir veliden zorla okula bağış adı altında para talep edilemeyeceğini belirtti.

2019-2020 eğitim öğretim yılının başlamasıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da bazı okul yönetimleri tarafından velilerden para talep edildiği iddiaları gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatına göre çocuklarını okula kaydettiren velilerden hiçbir şekilde para talep edilmeyeceğinin belirtilmesine rağmen, bazı velilerden okula bağış yapılması için para talep edildiği iddiaları gündeme geldi. Sosyal medyadan okul yönetimi tarafından velilerden para talep edildiği iddialarına vatandaşlardan da tepki geldi.

 

'Veliler kesinlikle zorlanamaz; Bu konuda asla taviz verilmeyecek'

Velilerden okula kayıt için bağış ücretinin talep edildiği iddialarını, Urfa Değişim gazetesi olarak Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer'e sorduk. Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Yapıcıer, "Okullara bağış adı altında zorla yardım toplama konusunda talimat ve mevzuata uygun hareket edeceğiz. Bu konuda kesinlikle kararlıyız.  Kesinlikle müdürlüğümüze gelebilecek her türlü şikâyet değerlendirilecektir. Bu konuda okul müdürlerimizle bir toplantı gerçekleştirdik ve konular hakkında yapılması gerekenler ve zoraki bağış gibi konuları dile getirdik. Asla taviz verilmeyecek. Veliler bağış yapılması konusunda kesinlikle zorlanmayacaklardır." dedi.

 

'Herhangi bir konuda kesinlikle zorla para talep edilemez'

Okul aile birliklerinin mevzuatında okullara bağış konusunun bulunduğuna dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Yapıcıer, "Veliler kendi belirledikleri bir ölçüde okul aile birliklerine bağışta bulunabilirler. Bağışlar okul aile birliğinin aracılığıyla gerçekleştirilir. Bunun haricinde asla herhangi bir kalem adı altında kesinlikle para talep edilemez. Bizler de okulların açılması, nakil parası ve yıl sonlarında diploma parası adı altında talep edilen ücretler konusunda gerekli uyarılarımızı gerçekleştirdik." diye konuştu.  

 

'Belirlenen mağazalarda velilerin kıyafet almalarına yönlendirildiğini duyduk'

Okul kıyafetleri ile ilgili de açıklamalarda bulunan Yapıcıer, "Okul kıyafetleri konusunda da okul yöneticilerimiz ile görüşmeler gerçekleştirdik. Daha önceleri belirli mağazalarda okular için hazırlanmış kıyafetlerin alınması konusunda velilerin yönlendirildiğini duyduk. Bu konuda da okulların formalarını belirledikten sonra velilere sadece renk ve şekliyle ilgili bilgiler verilmesini ve velinin herhangi bir mağazaya yönlendirilmemesi gerektiğini söylüyoruz. Asla veliler belirli mağazalarda zorunlu okul kıyafeti almak zorunda değiller." ifadelerini kullandı.  



 



'Armalar sadece 1 TL'ye okul kantininde satılmalı'

Okulların armaları konusuna da açıklama getiren Müdür İsmail Yapıcıer, "Okullarımızın hazırlamış oldukları armaları da okul kantinlerinde 1 TL karşılığında öğrencilerin almasını belirttik. Aynı zamanda belirttiğimiz bu konularda şayet herhangi bir veliden bizlere bir şikayet gelirse, kesinlikle değerlendireceğimizi de belirttik. Ülkemizin kaderi çocuklarımızın elinde, onlara yön vermek de büyüklerin elinde. 2019 – 2020 Eğitim Öğretim yılının ülkemize, milli eğitim camiamıza, çocuklarımıza, velilerimize ve tüm Şanlıurfa’ya hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz." şeklinde konuştu.

 

'Yeşil Urfa projesinde de önemli bir aktör olacağız'

İsmail Yapıcıer, "Biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu kapsamda kapımızın her zaman açık olduğunu belirtiyoruz. Öğrenci ve velilerimizin sorunları ile yakından ilgileneceğiz. Çocuklarımızın manevi ve akademik başarı yönünde yetiştirilmesi konusunda başta Sivil Toplum Kuruluşları, velilerimiz ve Şanlıurfa esnafları olmak üzere herkesten destek bekliyoruz. Ayrıca Yeşil Urfa projesi kapsamında yeşillendirme çalışmalarında 2 milyon ağaç dikilmesini sağlayacağız ve bu proje içerisinde önemli bir aktör olacağız." sözlerine yer verdi.



Murat Doğan / Urfa Değişim