Yaşlıların huzur mekanı: Hasanpaşa

TAKİP ET

Balıklıgöl Platosunda bulunan Hasanpaşa cami avlusu, Ramazan ayında yaşlı vatandaşların, adeta dinlenme mekânı haline geldi. Genelde burada kafa dinleyen yaşlılar, Ramazan ayında daha fazla huzur buluyor.

Şanlıurfa'da yaşlıların en fazla uğradığı alanlardan biri Balıklıgöl Platosunda bulunan Hasanpaşa Cami avlusu oluyor. Temiz ve serin havayı teneffüs etmek isteyen yaşlılar, burada huzur buluyor.







Balıklıgölde manevi havayı teneffüs etmenin bir başka olduğunu ve bunu en güzel Hasanpaşa Cami avlusunda gerçekleştirdiklerini söyleyen yaşlı vatandaşlar, geçmişten bugüne kadar bu avlunun kendilerine huzur verdiğini belirttiler.







Cami avlusunda namaz vakitlerini ve serin olduğu için iftar saatini burada bekleyen yaşlı vatandaşlar, iftar saatinin gelmesiyle evin yolunu tutuyorlar. Zamanlarının çoğunu burada geçirdiklerini belirten yaşlılar, "Biz sabah saatlerinde evden çıkıp buraya geliyoruz. Camide namazımızı kıldıktan ve cüz okuduktan sonra avluya çıkarak biraz dinleniyoruz. Burası çok serin bir mekandır. Güzel bir atmosfer etkisi var. Biz her zaman buraya geliriz ama ramazan ayında daha çabuk zaman geçiyor burada. Çünkü biz burada huzur buluyoruz. Burası bize sanki ilaçmış gibi geliyor. Çünkü kendimizi daha sağlıklı ve dinamik hissediyoruz burada." ifadelerini kullandılar.   

 

yaşlıların huzur mekanı: hasanpaşa hasanpaşa cami avlusu balıklıgöl platosu iftar saatinin gelmesiyle evin yolunu tutuyorlar