Yazar'dan TMO'ya 'mısır fiyatlarını' açıklayın!

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde tarım yapan Mahmut Yazar, Toprak Mahsulleri Ofisi'ne seslenerek mısır fiyatlarını açıklamak için neyi beklediklerini sordu.

Artan girdi maliyetleri ve enflasyona rağmen mısır fiyatları açıklanmadığı için çiftçilere bu yıl kaldırdığı ürünü geçen yılın fiyatı ile tüccara satıyor. Konuyla ilgili sosyal medyada bir açıklama yapan Mahmut Yazar, mazot fiyatlarının 4-5 kat arttığını, girdi maliyetlerinin yükseldiğini ifade ederek Toprak Mahsulleri Ofisi ve hükümetin fiyatları enflasyon oranına göre açıklamasını istedi.

TMO MISIR FİYATLARINI AÇIKLAMAK İÇİN NEYİ BEKLİYOR?

“Adana ve birçok ilde Mısır hasadı başlamasına rağmen Toprak Mahsulleri Ofisi hala fiyatları açıklamadı”  diyen Mahmut Yazar, Çiftçiler ürünlerini tüccarlara ya geçen yılın fiyatından veriyor yada daha ucuz fiyata satıyor” dedi.

“TMO, FİYAT AÇIKLASA ÇİFTÇİ ÖNÜNÜ GÖREBİLECEK”

Yazar, “TMO mısır fiyatlarını açıklasa en azından çiftçi önünü görebilecek, ürününe değer biçebilecek.

Bir an önce Mısır fiyatları açıklanmalı ve açıklanacak fiyat da enflasyonla aynı oranda olmalı. Tarım ve Orman Bakanlığı ve TMO mısıra fiyat biçerken durmadan yükselen girdi maliyetlerini göz önünde bulundurarak fiyatı açıklamalı.

Mazot fiyatı 4-5 kat artmışken, mısıra düşük fiyat biçilmesi çiftçileri büyük bir hayal kırıklığına uğratır.

Hükümet ve TMO'ya sesleniyoruz;

Bir an önce çiftçilerin umudunu yeşertecek şekilde Mısır fiyatlarını açıklayın!” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Bozova Mahmut Yazar