Yazmacı: Sorunları çözeceğiz

TAKİP ET

Urfa Değişim TV ekranlarında her hafta yayınlanan Kader Topal ile enine boyuna programının bu haftaki yayın konuğu AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı oldu. Programa katılan Cevahir Asuman yazmacı milletvekilliği süreci ve yapacağı projeler hakkında bilgiler verdi.

Özellikle Şanlıurfa'nın kanayan yarası haline gelen eğitim, sağlık, mevsimlik göç ve işsizlik konularına değinen Milletvekili Yazmacı bu konularda çalışmalarının sıklaştığını belirtti.

İlerleyen günlerde Şanlıurfa'nın sorunları için her ay bir bakanın Şanlıurfa'ya geleceğini de duyurdu.

EKİM AYINDA İSTANBUL’DAN URFA’YA 3 SEFER GERÇEKLEŞECEK

Enine Boyuna programında Şanlıurfa’nın sefer sorunlarına değinen AK Parti Şanlıurfa milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, vekil arkadaşlarla Türk hava yolları Yönetim Kurulu Müdürü Ahmet Bolat ile görüştüklerini ifade etti.

Yazmacı, “Geçtiğimiz günlerde vekil arkadaşlarımızla Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Müdürü Ahmet Bolat ile bir görüşmemiz oldu. Ben ayın İbrahim Eyüboğlu ve Pınarbaşı vekil arkadaşlarımla bir temasımız olmuştu. Diğer arkadaşlarımızın da programları olduğu için katılım sağlayamadılar. Bizler taleplerimizi ilettik, evet sefer sayılarımızda bir azalma söz konusuydu. Ahmet Bolat Bey ile bunu konuştuk, bir turizmci olmam hesabı ile aynı dili de konuşuyoruz kendileriyle sefer sayılarında artış talebinde bulunduk. İnşallah Ekim ayında buradan sizlerin aracılığıyla bizleri izleyen vatandaşlarımıza da söylemek istiyorum. Ekim ayı itibarıyla İstanbul Havalimanı’ndan günde 3 uçuş gerçekleştirilecek Şanlıurfa'ya, 2024 yılında da Sabiha Gökçen’den iki uçuş her gün Ankara'dan da günde iki uçuş 7 gün yani 14 sefer olarak planlanacak.

İZMİR VE ANTALYA SEFERLERİ İÇİN GÖRÜŞME OLACAK

İzmir ve Antalya seferleri için girişimlerinin olacağını dikkat çeken milletvekili Yazmacı, “Aslında Ahmet Bey de Fahri Bir Urfalı Biz ona Fahri Urfalı diyoruz. Uzak doğu ile Urfa arasında köprü olacağız diye bir açıklaması olmuştu. Ahmet Bey'in aslında hem şehirde bir sinerji yarattı hem DE şahsen Biz turizmci olarak benim için bir sinerjiydi. Dolayısıyla bu uçuş seferlerinin artırılması gerekliydi gerçekten Şanlıurfa çok büyük bir potansiyele sahip Hem inanç turizme hem kültür turizm hem bunlarla birlikte buralara uçuş sayılarını artırıp buraya daha çok ve daha kolay daha rahat misafir ve turist taşımanın gayreti içinde olacağız. Bu konuda da Ahmet Bey’den sözümüzü aldık İnşallah önümüzdeki günlerde bunların hepsi gerçekleşecek. Bunun yanı sıra milletvekili arkadaşlarımızla SunExpress ile görüşmelerimiz olacak. Hem İzmir seferleri hem de Antalya seferleri için bir görüşme talebimiz var, onlarla da görüşüp bu uçları da inşallah en kısa zamanda Şanlıurfa'ya getireceğiz. Bu konuda şöyle söyleyeyim tabii bu öyle hemen çözülecek bir sorun değildir” sözlerine yer verdi.

HER AY BİR BAKAN URFA’YA GELECEK

Şehrin sorunlarını yetkili mercilere ilettiklerinde çözüm önerileri ile gittiklerini belirten Vekil Yazmacı sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler zaten şehrimizle ilgili sorunları ilettiğimizde çözüm önerileri ile birlikte iletiyoruz. Milli Eğitim Bakanımızın da Urfa ile ilgili sıkıntılardan bilgisi var. Bunları biz de paylaştık zaten, inşallah kısa bir süre içerisinde bizler her ay bir bakanımızla Urfa'ya geleceğiz. Bir bakanla Urfa'ya geldiğimizde ben inanıyorum ki çok kısa bir süre sonra şehirle ilgili çok büyük sıkıntılarımız kalmayacak.  Tabii her şeyi devletten beklememek gerekir, bazı kamu kurumlarımızın da ortak akılla en basitinden klima dediniz, evet biz çok güçlü bir devletiz ama sivil toplum kuruluşuyla da bu işlerin birçoğu bu şehirde çözülebilir bu minbalde de girişimlerimiz olsun. İsterim tabii ki hem bizlerin hem okul müdürlerinin belki de okul aile birliklerimizin hep birlikte çözülecek bir konusudur bu evet hava çok sıcak Urfa biraz daha bu işler nasibini alıyor ama bunlar ortak akılla da çözülebilecek işler” diye konuştu

MEVSİMLİK TARIM GÖÇÜ KANAYAN YARA!

Mevsimlik tarım göçüne de değinen Yazmacı, “Bizim bölgenin özellikle kanayan yarası ama bir o kadar da tarım arazilerine sahibiz burada yapabileceğimiz şey mevsimlik tarım işçileri ile ilgili birçok çalışma yapılabilir. Biz beden göçünü ve beyin göçünü önlemek adına burada ürün çeşitliliğini artırabiliriz. Tarım İl Müdürümü ziyaret ettim onunla da bu konuya değindik, şehrimizde tarım arazilerinde zaten GAP’ın kendisi ile birlikte ürün çeşitliliğimizde artışlar oldu, lakin yeterli mi yeterli değil, onlarla ilgili çalışmalar yaparak çeşitleri arttırdığımız zaman buradan hiç kimsenin mevsimlik tarım işçisi olarak gitmesine gerek kalmayacak. Elbette ki Projelerimiz olacak. Tarım işçilerimiz için hem de özellikle çocuklarımız buraya yaklaşık kasım ayı sonu gibi geliyor hem eğitimden geri kalıyorlar mevsimlik tarım işine giderlerken de mart sonu Nisan başı gibi gidiyorlar ve çok kısa bir eğitim alma şansları oluyor. Onlarla ilgili birçok çalışma yapılabilir. Bizim de projelerimizin arasında bu var. İnşallah Urfa'da artık mevsimlik tarım işçileri buradan gidip de yollarda trafik kazalarında ya da orada yaşadıkları olumsuzlukları yaşamasın istiyoruz hepimiz bununla ilgili çalışmalarımız tabii ki olacak. 

DEDAŞ ve çiftçilerimiz arasında köprü olduk. Seçildikten sonra özellikle bayramdan sonra Viranşehir ve Ceylanpınar bölgesinde hala ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Hilvan’da da var tabii bu sorun dün bu konu ile ilgili aranmıştım hemen hemen her gün Dedaş’la ilgili bu konularda aranıyoruz. Buradaki en büyük çözüm geçen tarım bakanımıza gittiğimizde de bunu ifade ettik. Sulama kanallarının bir an önce bitirilip aktif hale getirilmesi gerekiyor. Dolayısıyla o zaman sulama kanalları aktif hale gelince o kadar enerjiye yüklenmeyecek kimsenin DEDAŞ ile böyle bir problemi kalmayacak. Yıllardır geçmişe dönük bir fatura tahsil edememe gibi bir sorunu var. Dedaş çiftçilerle uzlaşarak büyük bir kısmını halletti. Bu konuda çiftçilerin de biraz duyarlı olması gerekiyor” dedi.

AK Parti Şanlıurfa milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı Urfa Değişim TV