Yemekler kapıda teslim

TAKİP ET

Şanlıurfa'da korona virüs tedbirleri kapsamında, sokağa çıkamayan 65 yaş üstü ile kronik hastalığı bulunan 2 bin 700 aileye günlük sıcak yemek veriliyor.

Korona virüs tedbirleri kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarının giderilmesi için Şanlıurfa Merkez Haliliye İlçe Belediyesi bünyesinde bulunan Aş evindeki kazanlar 2 bin 700 aile için kaynıyor.
 
Her gün 3 çeşit yemeğin hazırlandığı aş evinde bakraçlara konulan yemekler görevliler tarafından araçlarla ihtiyaç sahibi ailelerin kapılarına kadar götürülüyor.

Evinde yemek yapmak isteyen ailelere ise kuru gıda yardımı yapan Haliliye Belediyesi Aş evi içerisinde yer alan ekmek fırının da ise 1800 Çölyak hastası için glutensiz ekmek üretiliyor.

Farklı aralıklarla ihtiyaç sahibi yaklaşık 20 bin aileye gıda ve giyecek yardımı yapan Haliliye Belediyesi bünyesinde bulunan Sosyal marketten vatandaşlar istedikleri ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.


2 bin 700 aileye sıcak yemek veriliyor
Aşevinde ziyaret eden ve kaplara yemek dolduran Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat: "Haliliye belediyesi olarak pandemi süreciyle birlikte aş evindeki sosyal yardım işleri müdürlüğümüzdeki faaliyetlerimizi ikiye katlamış durumdayız, bu aş evinde her gün ihtiyaç sahibi evlere mağdur olan ailelere yatalak olan ailelere hasta olan ailelere evinde aş kaynamayan pişmeyen evlere 2700 bin civarı aile şunda burada günlük sıcak yemek ihtiyacı karşılanmaktalar. Haliliye belediyesi personellerimiz araçlarla evlerine kadar yemeklerini ekmeklerini evlerine kapılarına bırakıyorlar ve boş olan sefer taslarını alıyorlar ve bu döngü 7/ 24 365 gün bu şekilde devam ediyor.

Kalabalık yerlerde çorba ikramı yapılıyor
Yine aş evimizde bütün Haliliye halkımızın faydalanacağı şekilde sabahları erkenden şehrin en kalabalık uğrak yerleri olan yürüyüş mesafesinde yerlerinde toplama merkezi ve Harran üniversitesin da olmak üzere çorba ikramımız oluyor yanında mini bir ekmekle birlikte. Vatandaşımız süre açısında da zaman kazanmış oluyor bardakta çorba ihtiyaçlarını karşılamış oluyorlar.

Çölyak hastalarının ekmek ihtiyacı karşılanıyor
Yine sosyal yardım işleri müdürlüğümüz faaliyetlerine Türkiye’de ki 4 fırından birisi olan Çölyak fırınıyla devam ediyoruz. Şanlıurfa merkez Haliliye dahi tüm ilçelerimiz 13 ilçemiz dahil olmak özere 1800 Çölyak hastasının ekmek ihtiyacı karşılanmaktadır. Bunların unları ve ekmekleri özel olduğu için biz Haliliye belediyesi olarak her gün bu ekmekleri kendilerine bedava ikram etmekteyiz ve yine bu fırından Fenilketonüri hastaları da faydalanmaktalar. Yaklaşık 160 tane Fenilketonüri hastalarında ekmek ihtiyaçlarını karşılamaktayız zaman zaman Çölyak ve Fenilketonüri hastalarımıza gıda kolileri şeklinde de onlara destek olmaktayız.

20 bine yakın vatandaş marketten faydalanıyor
Sosyal marketimiz var kartlı sistemle çalışıyor. Hak eden vatandaşlarımıza 1-3-6 aylık ve yılık olmak özere toplam 4 çeşit kart dağıtıyoruz yaklaşık 20 bine yakın en son rakam 19623 bin sosyal yardımlaşma işleri müdürlüğümüzden marketinden giyim market de olmak özere yaklaşık 20 bin vatandaşımız bu marketimizden şuanda faydalanmaktadırlar.  Haliliye Urfa’nın en büyük ilçesi nüfusumuz 400 bin civarında 150 bine yakında Suriyeli misafirimiz var 550 bin ile Urfa’nın en büyük ilçesiyiz.


“Açım diyen herkese ekmeğini ve tasını vereceğiz”
Bizle kırsal merkez gözetmeksizin sosyal yardım işleri müdürlüğü olarak yeter ki yerine ulaşsın yeter ki hak etsin yeter ki evrakları dosyaları tamam olsun bize ulaşan her vatandaşa eğer hak ediyorsa ister yemek ister ekmek ister gıda ister giyim mutlakla alacaktır. Benim arkadaşlara talimatım o Haliliye belediyesine ulaşan evrakları sağlam olan gerçekten bu işi hak etmiş her vatandaşımıza muhakkak suretle yardım edilecektir. Arkadaşlarımızda gerçekten şuandaki rakamımızla 20 bin civarında gayretleriyle çalışıyorlar ve bizimde inancımız gereği bir insan geliyor benim ihtiyacım var ben açım diyorsa biz ona ekmeğini de vereceğiz tasını da indireceğiz ekmeğini de indireceğiz onun ihtiyacını da karşılayacağız." dedi

Kapısında yemeği teslim edilen Anzeliha Taş: “Gelirimiz yok, bir şeyimiz yok ben dulum çocukların onların sayesinde okuyorlar, Allah hepsinden razı olsun." ifadelerini kullandı

Belediye görevlisi İbrahim Halil Kılıç;" Her gün 3 çeşit yemek veriyoruz ailelerimize, 2600 ailemiz var yemek verdiğimiz.Genellikle yaşlı ve tek yaşayanlara yemek veriyoruz.Fakir ailelerimize yardım ediyoruz.3 çeşit yemek verdiğimiz ailelerden dua alıyoruz. Onların taleplerini dinliyor ve yardımcı oluyoruz." şeklinde konuştu

Abdulkadir Çelikcan / Urfa Değişim