Yetenek kahramanlarını yetiştiren okul

TAKİP ET

Kazancı Bedih Güzel Sanatlar Lisesi, özel yetenek sınavlarıyla birçok öğrencinin resim ve müzik alanlarında yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyor.

1993 yılında kurulan Kazancı Bedih Güzel Sanatlar Lisesi, birçok Şanlıurfalı öğrencisi resim ve müzik alanında yetiştiriyor. Karaköprü ilçesinde hizmet veren Kazancı Bedih Güzel Sanatlar Lisesi ile ilgili bilgi veren okul müdürü İsmet Akgün, "Okulumuz 1993 yılında kuruldu. Öncesinde Orhan Gazi Anadolu Lisesi'nin olduğu binada eğitim öğretimini sürdürdü. Sonrasında ise Haliliye ve Eyyübiye ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizin bulunduğu binalarda eğitim öğretimine devam etti.



2007 yılı itibariyle de bu müstakil eğitim öğretim faaliyetini yürütmeye başladı. Okulumuz 20 bin metrekarelik bir alan üzerinde kurulu. 7 bloktan oluşan okulumuzda görsel sanatlar ve müzik bölümü mevcut. Biz öğrencilerimizi özel yetenek sınavı ile alıyoruz. Her yıl yetenek sınavlarımız ortaokuldan mezun olan öğrenciler için Temmuz ayında yapılmakta, akabinde boş kalan kontenjan var ise Eylül ayı içerisinde de sınavlarımızı tekrarlıyoruz." dedi.



10. sınıfların da okulun kontenjanına katılabileceğini belirten Okul Müdürü Akgün, "Eylül ayı içerisinde Bakanlığımız 10. sınıflar için de bir güzellik yapıyor. 10. sınıf öğrencisi olup, okulumuzun görsel sanatlar ve müzik bölümüne gelmek isteyen öğrenciler, yetenek sınavımıza başvurup, kontenjanımız varsa sınavı kazandıkları takdirde öğrencimiz olabilme imkânına sahip oluyorlar. Okulumuz Şanlıurfa’nın alternatifsiz okulu. Dolayısıyla gelen öğrencilerimiz ise Şanlıurfa’nın alternatifsiz öğrencileri olmakta. Okulu bitirdikleri zaman herhangi bir engel ile karşılaşmadan kendi alanları ile ilgili üniversitelerde bölümleri okuyabiliyorlar. Ya da farklı fakültelerden yana da tercihlerini kullanabiliyorlar. Dolayısıyla okulumuzu tercih eden öğrencilerimiz ve velilerimizin, acaba öğrencim, evladım farklı bölümü tercih edebilir mi? gibi bir soru akıllarına gelmesin, o anlamda bakanlığımız herhangi bir engel koymamaktadır." diye konuştu.



'55 öğrencimiz üniversiteli oldu'

"Okulumuzda görsel sanatlar bölümünde alt ve üst yapısı mevcut, tamamlanmış bir imkân hazırladık bu bölümümüzü tercih ederek sınavı başarıyla kazanan öğrencilerimiz için yine müzik bölümünde de alt ve üst yapısı tamamlanmış bir alan mevcut." diyen İsmet Akgün, "Öğretmenlerimiz arasında yetkin öğretmenler, biz Şanlıurfa’mıza ve Şanlıurfa’mızın eğitim öğretimine değer katmaya, talibiz ve bunu da her zaman kalitemize değer katarak gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Geçen yıl mezun olan öğrencilerimizin Eylül ayı itibariyle yüksek öğrenime yerleşim oranlarıyla açıkladık. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin yüzde 55’i hali hazırda bir üniversiteli oldu. Temennimiz kalan öğrencilerimizin de gönüllerinden geçen bölümleri kazanmaları." ifadelerini kullandı.

Bülent Karaca /  Urfa Değişim

55 öğrencimiz üniversiteli oldu kazancı bedih güzel sanatlar lisesi özel yetenek sınavları resim ve müzik alanları Şanlıurfa