Yılın ilk 'Çağla'sı cep yakıyor

TAKİP ET

Bahar mevsiminin müjdecisi olarak bilinen ve bahar meyveleri arasında ilk sırada tezgâhlardaki yerini alan çağla, fiyatıyla adeta cep yakıyor.

Bahar mevsimi, ikramlarıyla kendini göstermeye başladı. Bahar'ın habercisi olarak bilinen çağla, tezgâhlardaki yerini aldı. Fiyatı 30 TL’den satışa sunulan çağla, şimdilik aşeren kadınlara iki hafta sonra herkese hitap edecek.

Mevsimin ilk bademlerinin tamamen organik olduğunu kaydeden Kadir Sürmeli, geçtiğimiz yıllara oranla çağla fiyatlarının ikiye katlandığını belirterek, “Geçtiğimiz yıl çağla, tezgahlarımıza 15 ila 20 TL arasında değişen fiyatlarla geldi. Bu yıl üretici sert geçen kış koşullarını bahane ederek ürün veriminin azaldığını ve düşük verim nedeniyle fiyatların yüzde 100 artış gösterdiğini söylediler. Özellikle aşeren kadınlar için tezgâhlarımızda bulundurduğumuz çağlaya üniversite öğrencileri de yoğun ilgi gösteriyor." dedi.



"İlerleyen haftalarda Şanlıurfa ve çevre illerde bulunan badem ağaçlarındaki meyvelerin çoğalmasıyla birlikte şu andaki fiyatlar büyük oranda düşüş gösterecektir." diyen Sürmeli, "Aynı zamanda bunun yanı sıra nektarin çağlası ve kaysı çağlası gibi meyvelerin de çıkmasıyla birlikte fiyatlarda ciddi bir düşüş gözlenecektir. Bu meyvelerin yanı sıra bir de yine bahar mevsimine has çilek üretimi de artmaya başladı. Tezgâhlarımızda yılın ilk ürünü olan çileği de bulunduruyoruz. Özellikle çocukların severek tükettiği çileğe halkımız yoğun ilgi gösteriyor.” şeklinde konuştu.  



 

yılın ilk Çağlası cep yakıyor bahar mevsiminin müjdecisi olarak bilinen ve bahar meyveleri mevsimin ilk bademlerinin tamamen organik olduğu Şanlıurfa ve çevre illerde bulunan badem ağaçlarındaki meyvelerin çoğalmasıyla