Yine çileli bir yolculuk dönemi

TAKİP ET

Tatil sezonunun sona ermesiyle Şanlıurfa'nın şehir içindeki toplu taşıma ulaşımı çilesi de başladı. Birçok otobüste balık istifinde yolculuk yapılıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşıma araçlarının artırıldığı, bu alandaki sorunların azaltıldığı belirtilse de ulaşım çilesi bir türlü bitmiyor. Bazı hatlarda otobüs sayısının yetersizliği, seferlerin genellikle düzensiz olması çoğu kez toplu ulaşımı çileye dönüştürüyor.

 

Sefer düzensizliği yoğunluğu artırıyor

Bazı hatlarda otobüslerin geç gelmesi duraklarda vatandaşların daha fazla yoğunlaşmasına neden oluyor. Bazen iki otobüs arasındaki süre 5 dakika olurken, bazı durumlarda ise yarım saati buluyor. Bu nedenle bazı otobüsler dolup taşarken, ardından gelen otobüsler ise boş bir şekilde hareket ediyor.

 

Yoğun olan saatlerde küçük; sakin durumlarda ise büyük otobüs

Hatlardaki yoğunluk birbirinden farklı olurken, günün belli saatlerinde de bu yoğunluk değişiyor. Ancak yoğunluğun olduğu saatlerde otobüs sayısının artırılması gerektiğini belirten vatandaşlar, "Bazen otobüsü yarım saat bekliyoruz gelmiyor. Yarım saat sonra gelen otobüse sıkışıyoruz ama ardından gelen otobüs erken gelip öndekine yetişiyor. Bu durumda bir otobüste vatandaşlar sıkışık halde yolculuk yaparken, arkadan gelen otobüs ise boş kalıyor. Bazı hatlar yoğunken büyük otobüsler çalıştırılmıyor. Ancak baktığımız zaman yoğun olmayan hatlarda büyük otobüsler çalışıyor. Bu durumda toplu taşımada düzenli bir program uygulanmalıdır." ifadelerini kullandılar.

 

Okulların başlaması da yoğunluğu artırdı

Eğitim öğretim yılının  başlamasıyla öğrencilerin toplu taşımayı kullanması da yoğunluğu artırdı. Bu nedenle öğrencilerin okuldan çıkış saatlerinde toplu taşıma araçları adeta dolup taşıyor.

 

 Vatandaşlar ile sürücüler arasında gergin anlar yaşanıyor

Şanlıurfa'da sürekli olarak aynı manzaraların yaşanması vatandaşları çileden çıkarırken, yolcular yine balık istifinde yolculuk yaptı. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar ise zaman zaman otobüs sürücüleriyle tartışıyorlar. Bu nedenle sabah saatlerinde bile toplu taşımayı kullanan vatandaşlar güne gerginlikle başlıyor.

Bülent Karaca / Urfa Değişim

 

vatandaşlar ile sürücüler arasında gergin anlar yine çileli bir yolculuk dönemi toplu taşıma ulaşımı çilesi balık istifinde yolculuk