'Yolların kapalı olması, esnafları olumsuz etkiliyor'

TAKİP ET

Çarpık kentleşmenin en yoğun olduğu mahallelerden biri olan Hızmalı Mahallesi Muhtarı Bedih Ercan, birçok yolun kapalı olmasının esnafları olumsuz etkilediğini belirtti. Ercan, Karakoyun Deresinin mahalleye yakın olması ve gece aydınlatmanın yetersiz olmasından dolayı vatandaşlarda da endişeye yol açtığının altını çizdi.

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Hızmalı Mahallesi, çarpık kentleşmenin yoğun olduğu alanlardan biri olarak öne çıkıyor. Bin 500 nüfusu barındıran mahallede birçok sorun yaşanırken, bölgede gece aydınlatmasının yetersiz olması ve madde bağımlıların mekanı haline gelebilecek yapıların fazla olması mahallelilerde endişeye neden oluyor. Mahalle Muhtarı Bedih Ercan ise çarpık kentleşmenin yoğun olduğu mahallede yaşanan sorunları ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

Mahallede birçok sorunun yaşandığını dile getiren Muhtar Bedih Ercan, "Mahallemizde şu anda Suriyeliler haricinde yaklaşık bin 500 kişi ikamet ediyor. Mahalleliler olarak ilk etapta kentsel dönüşüm konusunda aciliyet gerektiren alanlarımıza bir an önce çözüm bulunması konusunda bizler de gerekli merciler ile görüşmelerimizi sürdürmekteyiz. Buna ek olarak göreve başladığımız andan itibaren vatandaşlarımızın birçok sorununa çözüm bulmak için kollarımızı sıvadık. Caddelerimizin alt yapılarının tamamlanması ve yenilenmesi için belediyeler bazında görüşmeler sürdürmekteyiz. Birçok ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda kaymakamlık ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı çerçevesinde girişimlerde bulunduk." dedi.  

 

Hastane binalarının atıl olmasına tepki!

Tıp fakültesi ve çocuk hastanesinin  bölgeden taşınarak hastane binalarının atıl durumda bırakılmasına tepki gösteren Muhtar Bedih Ercan, "Daha önce mahallemize yakın olan hastanelerimize vatandaşlarımız ulaşabiliyordu. Fakat ne yazık ki, hastanelerimizin bölgeden çıkmasıyla birlikte bu defa hastalarımız mağduriyet yaşadı. Çok sayıda ayakta tedavi edilmesi gereken hastalar, uzak hastanelere ulaşmakta zorluk çekmeye başladılar. Bu nedenle mahallemizde mevcut olan hastanelerin bir an önce düzenlenerek gerek mahallemize gerekse yakın mahallelere hizmet verebilecek duruma getirilmesi aciliyet gerektiriyor. Sağlık Müdürlüğümüzün bir an önce bu konuya el atmasını istiyoruz." diye konuştu.

 

'Taziye evine ihtiyacımız var'

Bedih Ercan, "Bilindiği gibi Şanlıurfa sıcak bir iklime sahip. Bu nedenle mahallemizde kapalı bir semt pazarının yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulması gerekiyor. Mahallemizin bir diğer eksiği taziye evidir. Bunun için Haliliye Belediyesi'nin bir an önce mahallemizde geniş çaplı bir taziye evi oluşturmasını istiyoruz." sözlerine yer verdi.  

 

'Bazı yolların kapalı olması, esnafları da olumsuz etkiliyor'

Mahallede yolların kapalı olmasından esnafların olumsuz etkilendiğini öne süren Muhtar Ercan, "Mahallemizin yollarının dar ve araç trafiğine müsait olmaması sıkıntılara neden oluyor. Olası bir trafik kazasının yaşanmaması için caddelerimizde genişletme ve düzenleme çalışmaları yapılmalı. Bazı yollarımız kapalı. Bu yolların kapalı olması esnaflarımızın sıkıntılar yaşamalarına neden oluyor. Bu kapalı alanların bir an önce açılarak rahatlatılması gerekiyor. Zaten ekonomik olarak sıkıntılar yaşayan esnafımızın işlerinin yolunda gitmesi için kapalı yolların bir an önce açılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

 

'Caminin yıllardır eksiklikleri var'

Caminin yıllardır eksikliklerinin tamamlanmadığını sözlerine ekleyen Hızmalı Mahallesi Muhtarı Bedih Ercan, "Mahallemizde bulunan cami mezarlığa yakın olmasından dolayı birçok cenaze namazı burada kılınıyor. Bu nedenle camimiz oldukça yoğun oluyor. Dolayısıyla yoğunluk yaşanan camimizi geçtiğimiz yıllarda yıkarak yeniden yaptık. Buna ek olarak camimizin halen bazı eksikleri bulunmakta. Minaremizi tamamlama konusunda mahalleliler olarak bazı sorunlar yaşıyoruz. Bizler mahalleliler olarak İl Müftülüğü tarafından camimize gereken desteğin verilmesi ve yarım kalan başta minare olmak üzere eksiklerin tamamlamasını istiyoruz. Aynı zamanda camimiz bünyesindeki Kur’an kursunun da kapasitesinin arttırılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.     

 

'Aydınlatma yetersizliği, mahallelilerde endişeye neden oluyor'

Başta madde bağımlıların kullanımına uygun olan Karakoyun Deresi olmak üzere bazı alanlarda aydınlatmanın endişeye yol açtığını ifade eden Muhtar Bedih Ercan, "Özellikle geceleri madde bağımlıların kullandıkları bazı parklarımızda, bir an önce ışıklandırma sisteminin oluşturulmasını ve alanın madde bağımlarından temizlenmesini istiyoruz." sözlerinin altını çizdi.

Bülent Karaca / Urfa Değişim

caminin yıllardır eksiklikleri var hızmalı mahallesi muhtarı bedih ercan Çarpık kentleşmenin en yoğun olduğu mahalle yolların kapalı olması esnafları olumsuz etkiliyor aziye evine ihtiyacımız var Şanlıurfa haberler